dijous, 30 d’octubre del 2008

L'Ú DE LES NOVES TECNOLOGIES ÉS ENCERTAT O NO?¿


Aquesta setmana, m'agradaria fer una reflexió sobre quines consequències tenen les noves tecnologies en els joves i nens de l'era actual, i quines repercussions te aixó a les escoles.


Els resultats d'algunes investigacions afirmen que els joves de l'era digital semblen ser més intel.ligents, curiosos, assertius, accepten amb més facilitat la diversitat i també tenen més nivell d'autoestima que els joves que pertanyen a generacions anteriors. D’altres, no obstant això, diuen totalment el contrari: els joves viuen enganxats a les pantalles i perden la seva capacitat d'atenció, sofreixen estrès, vanitat i fins i tot crueltat com a resultat de la seva interacció amb la xarxa. Quina de les dues postures sembla la més correcta? Fins a quin punt poden ser certes l’una i l'altra?


Aixó és el gran tema de debat actualment, però les escoles necessiten innovar i crear uns métodes d'aprenantatge que provoquin que l'alumne se senti atret per conèixer, i apendre, es a dir, promoure el progress de l'educació.
By: Ester


dijous, 23 d’octubre del 2008

"ELS PARES APRENEN A EDUCAR ELS SEUS FILLS"

Aquesta setmana he optat per parlar sobre un article que va sortir el dia 22 d'octubre al diari 2o minutos. Tracta sobre les escoles barcelonines que han propulsat un pla d'ajuda els pares, impartin classes on aquests recorren per solucionar o compartir problemes amb els tutors i aquests aconsellar-los.
Són unes 500 xerrades sol·licitades per les Associacions de Mares i Pares (Ampes) i 150 més de la privada-concertada. 
De mitjana, assisteixen a cada xerrada unes 30 persones, els pares que més hi assiteixen i estàn més motivats són els pares dels nens de parvulari que començen a l'escola. També es nota una punta d'assistència és a l'inici i acabament de l'ESO ja que els pares es troben en una situació nova.

En aquestes reunions de pares i
 professors a part de tractar temes com la problemàtica amb els seus fills, el consum responsable i l'assatjament escolar que últimament està agafan molta importància dins el món educatiu es dóna una gran importància al desenvolupament de les noves tecnologies a dins l'aula, ja que això és el que fomentarà les futures classes.
 És tracta que els pares coneguin quins métodes
 d'aprenantatge seguiràn els infants, perquè com més abans començin a entrar dins el món de les noves tecnologies millor.

by: Ester

dimarts, 14 d’octubre del 2008

Com utilitzar el "Cmap tools"...

Aquesta setmana he optat per publicar sobre la clase de NTAE del passat dilluns dia 13 d'octubre. Aquell dia varem treballar un programa d'ordinador anomenat "Cmap tools" el qual et permet crear mapes conceptuals. És un programa molt fàcil de fer anar, per tant pot servir per els pròpis alumnes ja que els permet construïr els seus pròpis mapes conceptuals i així crear-se els seus apunts, es a dir, una manera de repassar el que s'ha treballat a classe alhora que és divertit i constructiu.
El funcionament del programa és molt simple, primerament és molt probable que l'idioma en que estigui no sigui l'espanyol, per tant nomès s'ha d'anar a "editar", "preferències" hi ha continuació buscar al quadre l'idioma corresponen, reinicies el programa i tot llest per començar a treballar.
Crear un mapa conceptual és molt simple, escrius el concepte més important en la parrafada hi ha partir d'aquest s'aniràn
 desenvolupan els altres conceptes, ja que si cliques sobre el concepte principal i l'arrossegues se'n desprèn un altre parrafada i així pots anar afegin conceptes. 
Normalment oredenem els conceptes de dalt a baix, però sinó pots moure les parrafades en la direcció i el lloc que vulguis. També pots emmarcar-ho, retocar les línies, la lletra,.. tot aixó i més en el quadre que hi ha en tot moment al marge. Un altre cosa que hi podríem afegir és enllaços a pàgines web, imatges, o fins i tot comentaris que es veuen quan passes per sobre amb el monitor.


Finalment a mi m'agradat conèixer aquest programa ja que crec que hem serà de gran utilitat, sobretot quant tingui els meus alumnes, i me quedat fascinada per la facilitat de com s'utilitza. 
Si algú col descarregar-se el programa que cliquí aquí.
by: Ester 

dimecres, 8 d’octubre del 2008

La necessitat de renovar l'educació

Aquesta setmana, he optat per publicar sobre la gran necessitat que té la societat de renovar el sistema educatiu, ja que aquest s'està quedan antiquat.
És totalment necessari introduir nous métodes d'ensenyament, com també portar a terme innovacions que cridin l'atenció de l'alumne i així motivar-lo, cosa que és l'objectiu principal de tota institució educativa, i que aquest adquireixi els coneixements pertinents de forma que desenvolupi un gran interès per allò.

Per tal d'aconseguir l'innovació desitjada, ja fa un temps que la tecnologia s'ha introduit dins el mòn de l'educació, el qual està provocan diversitat d'aprenantatge i la matèria no és tan carragosa per l'alumne, ja que al ser mitjançant l'ordinador, diapositives, o bé altres mètodes comporta que es sentin motivats. Però si que cada cop són més les escoles que milloren el procès d'aprenantatge, però encara queda un llarg camí per tal de que sigui un canvi global, ja que els professors tenen que prioritzar amb el temps la direcció de projectes d'aprenantatge en un grup col.lectiu, que no pas el simple fet d'imperti classe i formació, una formació que trobem a la xarxa o en qualsevol lloc.

Tot aixó que he comentat fa referència a un video que he trobat aquesta setmana per internet que ma semblat molt interessant, per veure'l cliqueu sobre l'enllaç següent:

dijous, 2 d’octubre del 2008

EL IMPACTO DE LA TIC EN EL MUNDO EDUCATIVO





En este marco, Aviram (2002) identifica tres posibles reacciones de los centros docentes para adaptarse a las TIC y al nuevo contexto cultural

- Escenario tecnócrata. Las escuelas se adaptan realizando simplemente pequeños ajustes: en primer lugar la introducción de la "alfabetización digital" de los estudiantes en el curriculum para que utilicen las TIC como instrumento para mejorar la productividad en el proceso de la información(aprender SOBRE las TIC) y luego progresivamente la utilización las TIC como fuente de información y proveedor de materiales didácticos (aprender DE las TIC)..
Escenario reformista. Se dan los tres niveles de integración de las TIC que apuntan 
José María Martín Patiño, Jesús Beltrán Llera y Luz Pérez (2003): los dos anteriores (aprender SOBRE las TIC y aprender DE las TIC) y además se introducen en las prácticas docentes nuevos métodos de enseñanza/aprendizaje constructivistas que contemplan el uso de las TIC como instrumento cognitivo(aprender CON las TIC) y para la realización de actividades interdisciplinarias y colaborativas. "Para que las TIC desarrollen todo su potencial de transformación (...) deben integrarse en el aula y convertirse en un instrumento cognitivo capaz de mejorar la inteligencia y potenciar la aventura de aprender" (Beltrán Llera)
Escenario holístico: los centros llevan a cabo una profunda reestructuración de todos sus elementos. 
Como indica Joan Majó (2003) "la escuela y el sistema educativo no solamente tienen que enseñar las nuevas tecnologías, no sólo tienen que seguir enseñando materias a través de las nuevas tecnologías, sino que estas nuevas tecnologías aparte de producir unos cambios en la escuela producen un cambio en el entorno y, como la escuela lo que pretende es preparar a la gente para este entorno, si éste cambia, la actividad de la escuela tiene que cambiar".

Per veure més informació sobre la TIC, anar a: 

http://dewey.uab.es/PMARQUES/siyedu.htm