dimecres, 26 de novembre del 2008

Com seleccionar un vídeo del youtube i com descarregar-lo...

En el youtube trobem gran quantitat de vídeos, tot i que aquests només es poden veure a la web.

El servidor no et permet descarregar un vídeo directament, sinó que es pot realitzar a partir d'altres programes, com poden ser el Atube Catcher, Dowload Helped, entre molts altres.

Ens centrarem en aquests dos:


El Atube Catcher, és un programa molt senzill d'utilitzar, i es descarrega molt fàcilment, simplement s'ha d'anar seguint els passos que el mateix programa et mostra.

A continuació, anirem al youtube i escollim un vídeo. Un cop ens hem decidit, copiem la seva URL i obrim el Atube Catcher, que es mostrarà en aquest format:



És tan senzill com enganxar la seva URL, i posar la carpeta o el lloc on volem guardar-lo. Aquest programa ens permet canviar el format directament.



Un altre manera per descarregar els vídeos del youtube es mitjançant el programa Dowload Helped.



És un programa relativament fàcil d'utilitzar i s'utilitza de forma similar a èl Atube Catcher. On enganxem la URL al quadre i, el descarreguem.


A partir d'aquí, el vídeo s'ha baixat en un format que no serà compatible si el volem utilitza en el Movie Maker, per exemple. Per tant, si tornem a la pàgina principal ens descarreguem el YouTube Download Convert, que ens permetrà canviar el format del vídeo en el que creguem més correcte ( AVI, mp4, mp3, mpeg,...). Observem el quadre següent:





Quant ens interessa un tipus de vídeo en concret, però no sabem com buscar-lo podem recòrrer a diverses opcions que ofereix el youtube. El mètode de selecció consisteix en utilitzar les paraules clau que facin referència a els vídeos que volem trobar, i fer ús de totes aquelles paraules que hi estiguin estretament lligades.


Podem cercar vídeos tot buscant el tema de forma general, tot i que és molt més complex, ja que n'hi ha una gran quantitat i és molt difícil trobar el vídeo que desitjem. Una altra manera de cercar un vídeo pot ser mitjançant les suggerències, on escrivim una idea que cerquem i, a partir d'aquest, el trobarem amb més fàcilitat.


Un cop hem trobat diversos vídeos que són del nostre interès hem d'optar per un d'ells, aquesta tria la portarem a terme mitjançant uns criteris de selecció. Els més emprats són:


- Un vídeo que es pugui visualitzar bé i, no presenti les imatges pixel·lades.


- Aquell que aprofundeixi en el tema que ens interessa.


- Que la qualitat del so sigui la correcta.


- Que la durada sigui l'òptima.


- Que hi hagui uns continguts altament rellevans al nostre parer.


- El millor seria que aquest vídeo escollit, s'adaptés al públic pel cual va dirigit. El vídeo més adequat per un nen no sería en cap cas de violència,...



By: ESter