dimecres, 26 de novembre del 2008

Com seleccionar un vídeo del youtube i com descarregar-lo...

En el youtube trobem gran quantitat de vídeos, tot i que aquests només es poden veure a la web.

El servidor no et permet descarregar un vídeo directament, sinó que es pot realitzar a partir d'altres programes, com poden ser el Atube Catcher, Dowload Helped, entre molts altres.

Ens centrarem en aquests dos:


El Atube Catcher, és un programa molt senzill d'utilitzar, i es descarrega molt fàcilment, simplement s'ha d'anar seguint els passos que el mateix programa et mostra.

A continuació, anirem al youtube i escollim un vídeo. Un cop ens hem decidit, copiem la seva URL i obrim el Atube Catcher, que es mostrarà en aquest format:



És tan senzill com enganxar la seva URL, i posar la carpeta o el lloc on volem guardar-lo. Aquest programa ens permet canviar el format directament.



Un altre manera per descarregar els vídeos del youtube es mitjançant el programa Dowload Helped.



És un programa relativament fàcil d'utilitzar i s'utilitza de forma similar a èl Atube Catcher. On enganxem la URL al quadre i, el descarreguem.


A partir d'aquí, el vídeo s'ha baixat en un format que no serà compatible si el volem utilitza en el Movie Maker, per exemple. Per tant, si tornem a la pàgina principal ens descarreguem el YouTube Download Convert, que ens permetrà canviar el format del vídeo en el que creguem més correcte ( AVI, mp4, mp3, mpeg,...). Observem el quadre següent:





Quant ens interessa un tipus de vídeo en concret, però no sabem com buscar-lo podem recòrrer a diverses opcions que ofereix el youtube. El mètode de selecció consisteix en utilitzar les paraules clau que facin referència a els vídeos que volem trobar, i fer ús de totes aquelles paraules que hi estiguin estretament lligades.


Podem cercar vídeos tot buscant el tema de forma general, tot i que és molt més complex, ja que n'hi ha una gran quantitat i és molt difícil trobar el vídeo que desitjem. Una altra manera de cercar un vídeo pot ser mitjançant les suggerències, on escrivim una idea que cerquem i, a partir d'aquest, el trobarem amb més fàcilitat.


Un cop hem trobat diversos vídeos que són del nostre interès hem d'optar per un d'ells, aquesta tria la portarem a terme mitjançant uns criteris de selecció. Els més emprats són:


- Un vídeo que es pugui visualitzar bé i, no presenti les imatges pixel·lades.


- Aquell que aprofundeixi en el tema que ens interessa.


- Que la qualitat del so sigui la correcta.


- Que la durada sigui l'òptima.


- Que hi hagui uns continguts altament rellevans al nostre parer.


- El millor seria que aquest vídeo escollit, s'adaptés al públic pel cual va dirigit. El vídeo més adequat per un nen no sería en cap cas de violència,...



By: ESter



dimecres, 19 de novembre del 2008

AULES POC INFORMATITZADES!


Avui he optat per publica sobre una notícia publicada al 20 minutos el dimarts, 18 de novembre.
Actualment, la tecnologia s'ha fet indispensable a dins l'aula, sobretot el jovent que es connecta a internet com a mínim un cop al dia, i fan ús de tot tipus de tecnologia d'última generació com el mòbil, la consola,....
Però tot i que a les escoles creguin que tots els alumnes poden tenir accès fàcilment a internet o a un ordinador, segons un informe sobre la Conferència de rectors d'universitats espanyoles 2008, explica que a les universitats tenen una mitjana d'un ordinador per cada 14 alumnes. 
També revela que el 19% de les aules encara no tenen connexió inalàmbrica a internet.
Tot i que la tecnologia hagui roboritzat la societat, ja no hi ha marxa enrera, per tant no creieu que el millor és potenciar-la totalment a tot arreu? 



By: Ester

dilluns, 17 de novembre del 2008

El YouTube, una eina imprescindible?

El youtube és una eina que s'utilitza mundialment,
cada dia té milions de visitants on es pengen vídeos, 
es descarreguen, etc.
És una web amb continu moviment.




Es pot trobar tot tipus de vídeos, de riure, de por, d'educació,...
tots els temes s'hi poden trobar.

Per tal de trobar un vídeo que ens interessi ho podem fer utilitzan diversos criteris com pot ser
que fem ús de paraules clau (paraules que facin referència al vídeo que volem cercar), també els podem buscar amb l'ajuda de les suggerències, etc.


Un dels principals problemes del youtube és la baixa qualitat dels vídeos, que sovint presenta les imatges pixel·lades. Per això molts visitants de la web opten per descarregar-se el vídeo, tot i que no el podem baixar directament sinó que ho hem de fer a partir d'altres programes i guardar-lo a l'ordinador amb el format que creguem més convenient, a partir de copiar l'URL del vídeo.
Així que el youtube ha arribat a ser una eina fonamental a la xarxa on cadadia es poden registrar més vídeos i més moviment.
By: Ester