dilluns, 29 de desembre del 2008

Utilitzar el CmapTools en el procés d'aprenantatge

Al llarg d'aquesta assignatura vam dedicar dues sessions a utilitzar el programa CmapTools. És un programa que et permet crear tot tipus de mapes conceptuals. A part de tenir una gran varietat d'eines que et permet personalitzar els teus mapes conceptuals, és molt fàcil utilitzar.

T'has de descarregar el programa i a continuació tens l'opció de consultar a un manual d'ajuda.
Un cop has creat el mapa conceptual pots compartir-lo a partir IHMC Public Cmaps amb altres persones o bé el pots guardar a l'ordinador amb diversos formats.



Al meu parer crec que aquest programa té un gran valor educatiu ja que no nomès ha de ser d'ús per als mestres sinó també és pot utilitzar a l'aula, per tal que els alumnes elaborin els seus pròpis mapes conceptuals i així ajudar a compendre millor els conceptes.

Per tant estaríem parlant d'un altre programa que afavoriria l'introducció de la TIC a dins el món educatiu.

By: Ester

Repercussió del consumisme en l'educació

M'agradaria aprofitar les festes nadalenques per parlar sobre l'educació que reben els infants avui en dia, però no nomès a l'escola sinó també per part dels pares i dels familiars dia rere dia i on la tecnologia i té una gran repercussió.

Actualment, ens trobem en una societat consumista. Hem educat els nostres fills de tal manera que no saben valorar res. Si mirem les noticies en aquestes dates hi ha els centres comercials plens de reis i patges que recullen les cartes dels nens, on la majoria de coses que es demanen són ordinadors, videojocs, consoles,... ara un nen de sis anys sap fer anar l'ordinador, la play... sense cap tipus de problema.

Però no és educatiu tot això sobretot perque gran quanitat d'aquests jocs tenen alts continguts violents que poden tenir repercussions en l'infant.

Crec que s'hauria d'informar més bé als pares i mares sobre les noves tecnologies ja que ells no hi entenen gaire i no acostumen a estar gaire familiaritzats amb aquest món.

Bon nadal!